در این پست طرز تهیه کلوچه فومن با مواد لازم , , , , , , , , , را قرار داده ایم.
کلوچه فومن یکی از انواع کلوچه های خوشمزه و اصیل ایرانی است که با رسپی های متفاوتی درست می شود، برای مشاهده آموزش کامل و مرحله به مرحله طرز تهیه کلوچه فومن در ادامه با ما همراه باشید.
طرز تهیه کلوچه کنجدی ساده بازاری با طعمی بی نظیرکلوچه کنجدی یکی از کلوچه های خوشمزه بین المللی است که می تواند به عنوان یک میان وعده جذاب در کنار چای سرو شود
مواد لازم کلوچه فومن | |
آرد سفید | ۲۵۰ گرم |
تخم مرغ | ۱ عدد |
شیر | ۲۵ میلی لیتر |
آب ولرم | ۲۵ میلی لیتر |
ماست | ۵۰ گرم |
شکر | ۷۰ گرم |
کره | ۳۰ گرم |
پودر خمیر مایه | ۲ گرم |
نمک | نوک قاشق چایخوری |
بیکینگ پودر | ¼ قاشق چایخوری |
مواد لازم کلوچه فومن | |
پودر گردو | ۱۰۰ گرم |
شکر | ۷۰ گرم |
کره | ۳۰ گرم |
آرد سفید | ۳۰ گرم |
پودر دارچین | ۱ قاشق مرباخوری |
طرز تهیه کلوچه فومن
مرحله اول
برای تهیه کلوچه فومن خوشمزه در ابتدای کار مواد میانی را آماده می کنیم، برای این منظور کره و آرد را درون یک تابه مناسب ریخته و روی حرارت قرار می دهیم تا بوی خامی آرد گرفته شود، سپس شکر را می افزاییم
مرحله دوم
حالا تابه را از روی حرارت کنار گذاشته و پودر گردو را به همراه و پودر دارچین می افزاییم، سپس به خوبی مخلوط می کنیم تا مواد میانی یکدست شوند. در ادامه آب ولرم را به همراه ۱ قاشق شکر و خمیر مایه مخلوط می کنیم.
مرحله سوم
در ادامه روی مخلوط خمیر مایه را پوشانده و اجازه می دهیم به مدت ۱۰ دقیقه استراحت کند تا فعال شود. حالا کره و شیر را درون قابلمه ریخته و روی حرارت قرار می دهیم تا کره ذوب شود، سپس از روی حرارت بر می داریم.
طرز تهیه کلوچه برنجی به روش سنتی و با طعمی بی نظیرکلوچه برنجی یکی از انواع کلوچه های خوشمزه و قدیمی ایرانی است که طرفدارهای زیادی بین مردمان ایران دارد
مرحله چهارم
حالا اجازه می دهیم مخلوط کره و شیر کمی خنک شود، سپس تخم مرغ را با چنگال هم می زنیم تا بافت آن از لختگی خارج شود. در ادامه ماست را به همراه شکر به آن می افزاییم و مجددا هم می زنیم تا مواد ترکیب شوند.
مرحله پنجم
حالا مخلوط کره و شیر را به همراه خمیر مایه به کاسه حاوی تخم مرغ اضافه کرد و به خوبی مخلوط می کنیم، سپس آرد را به همراه نمک و بیکینگ پودر درون الک ریخته و سه مرتبه الک می کنیم و کم کم به کاسه می افزاییم.
مرحله ششم
حالا به مدت ۱۰ دقیقه به خوبی ورز می دهیم تا خمیری نرم و لطیف درون کاسه حاصل شود، سپس روی کاسه را با سلفون پوشانده و اجازه می دهیم خمیر به مدت ۱ ساعت و ۳۰ دقیقه در دمای محیط استراحت کند.
طرز تهیه کلوچه ترکیه ای به روش خانگی و با طعمی بی نظیرکلوچه ترکیه ای یکی از انواع کلوچه های خوشمزه و محبوب ترکیه است که با رسپی های متنوعی درست می شود
مرحله هفتم
پس از اتمام استراحت خمیر، فر را با حرارت ۱۹۰ درجه سانتی گراد روشن می کنیم تا کاملا گرم شود، سپس خمیر را به خوبی ورز می دهیم تا پف اضافه آن گرفته شود و به چانه های یکسان تقسیم می کنیم.
مرحله هشتم
حالا ۳ قاشق مرباخوری از مواد میانی درون چانه ها ریخته و گرد می کنیم، سپس با دست کمی پهن کرده و درون سینی فر که کاغذ روغنی پوشانده ام می چینیم. حالا روی خمیرها را با درب نوشابه مهر می زنیم.
مرحله نهم
در ادامه روی خمیرها را با ترکیب زرده تخم مرغ، زعفران دم کرده و شیر رومال کرده، سپس به دلخواه مقداری کنجد و سیاهدانه به صورت پخش روی خمیرها می پاشیم. حالا سینی را طبقه میانی فر می گذاریم.
طرز تهیه کلوچه خرمایی به روش خانگی و با طعمی بی نظیرکلوچه خرمایی یکی از انواع کلوچه های خوشمزه و مقوی است که با رسپی های متنوعی درست می شود
مرحله دهم
در این مرحله اجازه می دهیم کلوچه ها به مدت ۱۵ تا ۲۰ دقیقه درون فر بمانند تا کاملا پخته شوند. پس از گذشت این زمان اجازه می دهیم روی کلوچه ها به مدت ۱ تا ۲ دقیقه گریل شود تا طلایی و خوشرنگ شوند.
مرحله یازدهم
پس از گذشت این زمان سینی را از فر خارج کرده و روی کلوچه ها را با یک پارچه نخی تمیز می پوشانیم تا کاملا خنک شوند. در نهایت کلوچه های خنک شده را از سینی جدا کرده و به همراه چای سرو می کنیم. نوش جان.
طرز تهیه کلوچه فومن به روش سنتی و با طعمی بی نظیر 5 2