در این پست طرز تهیه مرمکه با مواد لازم برنج نیم دانه, شکر, کره, مغز گردو, پودر هل, رازیانه کوبیده, گلاب, زعفران دم کرده, آب را قرار داده ایم.
مرمکه یکی از خوشمزهترین دسرهای شمالی کشور است که طعم و عطر فوقالعادهای دارد و خیلی راحت و سریع درست میشود، این دسر شیک طرفداران زیادی دارد و برای پذیرایی و مهمانیها مورد استفاده قرار میگیرد. برای آشنایی کامل و مرحله به مرحله طرز تهیه مرمکه در ادامه با سایت آموزشی پانامگ همراه باشید.
مواد لازم دسر مرمکه | |
برنج نیم دانه | ۱ پیمانه |
شکر | ۱تا ۱.۵ پیمانه |
کره | ۱۰۰ گرم |
مغز گردو | ۱ پیمانه |
پودر هل | ۱ قاشق چایخوری |
رازیانه کوبیده | ۲ قاشق چایخوری |
گلاب | ۱ قاشق غذا خوری |
زعفران دم کرده | ۲ قاشق غذا خوری |
آب | ۳ الی ۴ پیمانه |
طرز تهیه مرمکه
مرحله اول
ابتدا برنج را که بهتر است از برنج نیم دانه استفاده کنید بشورید و برای چند ساعت در آب قرار دهید تا خیس بخورد، سپس برنج را آبکش کنید و وقتی که آب اضافی آن خارج شد، برنجها را روی یک پارچه نخی بریزید و پخش کنید تا کاملا خشک شوند.
نکته: اگر برنج نیم دانه در دسترس نبود، برنج معمولی را بعد از خشک کردن بین دو دست کمی له کنید.
مرحله دوم
سپس برنجها را در یک قابلمه بریزید و روی حرارت خیلی کم قرار دهید و آنقدر تفت دهید تا رنگ برنج تغییر کند و قهوهای شود بعد کره را اضافه کنید و دوباره به مدت ۱۵ دقیقه دیگر تفت دهید تا کره آب شود و طعم و عطر آن به خورد برنجها برود.
مرحله سوم
سپس شکر را به برنجها اضافه کنید و ۱۰ دقیقه دیگر تفت دهید تا شکر کمکم ذوب شود و در برنجها حل شود، با توجه به ذائقه و دلخواه خودتان اگر مرمکه را شیرین دوست دارید، ۱.۵ پیمانه شکر اضافه کنید وگرنه یک پیمانه شکر کافی است.
مرحله چهارم
بعد از آن مغز گردوهای خرد شده را اضافه کنید و به مدت ۱۰ دقیقه دیگر روی حرارت خیلی کم تفت دهید و سپس آب را کمکم اضافه کنید و بگذارید تا بجوشد، وقتی که آب به نقطه جوش رسید اجازه دهید تا مانند برنج کته آب برنج کشیده شود.
مرحله پنجم
حتما در این فاصله چند بار برنج را هم بزنید تا ته نگیرد سپس درب ظرف را با دمکنی ببندید و اجازه دهید تا دانههای برنج نرم شود و خوب بپزد، بعد از آن که برنج نرم شد، مقداری پودر هل و گلاب و رازیانه را به آن اضافه کنید و هم بزنید.
مرحله ششم
سپس کمی زعفران را در ظرف کوچکی بریزید و مقداری آب جوش به آن اضافه کنید و بگذارید تا دم بکشد و غلیظ شود، سپس به دلخواه و با توجه به ذائقه خودتان مقداری زعفران دم کرده غلیظ را به برنج اضافه کنید و هم بزنید تا رنگ مرمکه زرد شود.
مرحله هفتم
بعد از اینکه برنج دم کشید آن را داخل ظرف مناسب بکشید، اگر برنج خوب نپخته بود مقداری آب جوش بریزید و روی حرارت خیلی کم اجازه دهید تا برنج دم بکشد و بهتر است که برنج را به یک قابلمه نچسب انتقال دهید تا مواد به ته قابلمه نچسبند.
مرحله هشتم
سپس برنج را در ظرف مناسب بکشید و با مقداری مغز گردو خرد شده تزئین کنید، بعد از آن اجازه دهید تا برنج خودش را بگیرد و سپس مرمکه را در اندازههای دلخواه برش بزنید و به عنوان یک دسر شیک و خوش طعم برای پذیرایی سرو کنید.
طرز تهیه مرمکه به روش مازندرانی و با طعمی بی نظیر 5 2